Kersen rassen

In onze boomgaard vindt u kersenbomen van verschillende rassen. Omdat deze rassen allemaal een andere oogsttijd hebben maken we de kersentijd extra lang. U begrijpt dat we hierdoor ook vele malen langer kunnen genieten van heerlijk verse, zoet smakende rode kersen!

Van den Berg Kersen

De Burlat, Merchant, Kordia, Karina en Regina kersen

We starten onze kersentijd met de Burlat die vergezeld wordt met kersen van de Merchant. Daarna oogsten we de Kordia en vervolgens de Karina en Regina kersen. Met deze kersenrassen kunnen we dus optimaal genieten van de kersentijd en een langdurige periode de lekkerste kersen leveren. De Bigarreau Burlat, onze vroege kers, is groot donkerrood en sappig! De Burlat is vroeg in het kersenseizoen rijp. Goed om zo lekker weg te snoepen maar ook perfect voor verwerking in kersenjam, saus en andere producten.

Kersentijd

De Merchant is ook een vroege kers. Dat betekent dat u bij de start van de kersentijd al kunt genieten van deze heerlijk sappige en zoete kers. Ondanks de zoete smaak, is deze kers stevig en ongevoelig voor barsten. In de Betuwe is de Kordia kers uitgegroeid tot één van de populairste soorten. Dit komt omdat het één van de grootste kersen is die er bestaat. De Karina is een goede vruchtgever. De Prunus Avium Regina ofwel de Regina kersenboom is één van de laatste bomen die overheerlijke kersen geeft in onze kersentijd. Doordat de kersten pas laat in het seizoen rijp zijn, hebben de vruchten heel wat zonuren meegepakt. Dit komt de smaak absoluut ten goede.  

Van den Berg Kersen

Telefoonnummer

+31 6 20350376

Adresgegevens

Meersteeg 4A
4054 NG Echteld

KVK & BTW

KVK 59153849

BTW NL001913528B89