Kersenteelt

Zodra het lenteseizoen weer voor de deur staat fleurt onze boomgaard de omgeving op. De prachtige witte bloesem aan de kersenbomen zorgen voor een weelderig, heerlijk geurend en idyllisch landschap. Nadat de bloesem verdwijnt kan ons feestje pas echt beginnen, want na een aantal weken verschijnen de prachtig rode kersen aan de bomen! Al vrij snel kunnen we starten met plukken en onze kersenverkoop.

Van den Berg Kersen

De bestuiving

U begrijpt dat het telen van kersen niet enkel het plaatsen van de juiste kersenbomen is. Er komt veel meer bij kijken voordat het zover is. Zonder bestuiving bijvoorbeeld, zouden er weinig tot geen kersen te vinden zijn in onze boomgaard. Daarom plaatsen we in de bloeiperiode, 1 april tot 1 mei, bijenkasten in onze boomgaard om de bestuiving te optimaliseren. Ook overkappen we de boomgaard om onze kersen te beschermen tegen weersinvloeden.

Handmatig plukken en inpakken

Het plukken van de kersen gebeurt bij ons geheel handmatig. Wij maken bewust geen gebruik van machines bij de oogst omdat we onze prachtige rode vruchten willen beschermen tegen onregelmatigheden. Om dezelfde reden sorteren we ook handmatig net zoals het inpakken gewoon ouderwets met de handen gebeurt. Onze kersen kunt u kopen in kartonnen dozen of houten kisten.

Van den Berg Kersen

Telefoonnummer

+31 6 20350376

Adresgegevens

Meersteeg 4A
4054 NG Echteld

KVK & BTW

KVK 59153849

BTW NL001913528B89