Als je op zoek bent naar een software tools voor je horeca onderneming, dan ben je zeker niet alleen. Er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen. Soms kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Hieronder vind je vijf tips die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste software oplossing voor je horeca-onderneming.

Tip 1 – Bepaal wat je nodig hebt

Voordat je begint met zoeken naar software, is het belangrijk dat je weet wat je bedrijf precies nodig heeft. Wat voor soort functies moet het programma aanbieden? Welke soort gegevens moeten worden verzameld? Hoeveel gebruikers moet de software ondersteunen? Dit zijn allemaal vragen die beantwoord dienen te worden voordat je gaat winkelen.

Tip 2 – Kies een platform dat bij jou past

Er zijn verschillende platforms waaruit je kunt kiezen, dus er is vast eentje die bij jou past. Denk goed na over wat jouw bedrijf nodig heeft en welke opties daarvoor beschikbaar zijn. Sommige cloud gebaseerde oplossingen werken goed als je altijd toegang hebt tot je gegevens, terwijl andere meer specifieke opties vereisen, zoals hardware of installatie-opties.

 

Tip 3 – Kijk naar de prijs-kwaliteitverhouding

Je wilt natuurlijk iets dat betaalbaar is en dat past binnen je budget, maar let ook op de functionaliteit die wordt aangeboden. Koop niet iets alleen maar omdat het goedkoop is; overweeg wat voor soort functionaliteit en diensten je krijgt voor het geld dat je betaalt.

Tip 4 – Lees reviews en bekijk forums

Lees ook zeker de reviews om meer te weten te komen over een bepaald programma of product. Reviews van andere gebruikers kunnen vaak veel informatie verschaffen over hoe moeilijk iets in gebruik is.

Bekijk ook forums over het onderwerp. Soms zijn er specifieke sites met een forum-sectie, maar soms kun je ook veel informatie vinden op social media-sites als Reddit, Facebook of in de YouTube-comments sectie. Bekijk zeker ook de website van de aanbieder van de software. Soms staan hier links op naar platforms als Trustpilot of Google Maps waar reviews van klanten op staan. Ook kunnen er uitgebreidere testimonials van klanten op staan, die meer duiding kunnen geven aan hetgeen je op andere plekken over het bedrijf hebt gelezen.

Tip 5 – Leg een paar verschillende programma’s naast elkaar

Het beste advies is om minstens drie verschillende programma’s te proberen voordat je besluit welke softwareoplossing voor jouw bedrijf het beste is. Leg de voor- en de nadelen op basis van je gebruikservaring naast elkaar om erachter te komen welke optie het beste bij jou past.

Conclusie

Het vinden van de juiste software-oplossing voor jouw bedrijf in de horeca-industrie kan soms verwarrend lijken met alle keuzes die er beschikbaar zijn op de markt. Maar door onze bovenstaande tips in acht te nemen, ben je nu beter geïnformeerd over hoe jij op zoek gaat naar echt passende software voor jouw bedrijf.